Slávnostný začiatok školského roka 2012/13


Ráno 3.septembra 2012 sa hlavná chodba školy zaplnila žiakmi, rodičmi, učiteľmi, pracovníkmi školy a hosťami, aby boli prítomní na slávnostnom otvorení nového školského roka 2012/13. Čestné miesta zaujali žiaci, prváci, spolu so svojimi rodičmi.
Po úvodnej básne sa k prítomným prihovorila riaditeľka ZŠ PaedDr. Jarmila Gáborová. Uviedla všetko to čo v zásade čaká žiakov a učiteľov školy, predstavila triednych učiteľov ako aj ďalších pedagógov a pracovníkov základnej a materskej školy. Osobitne sa prihovorila k deviatakom a žiakom prvého ročníka, ktorí si prevzali diplom žiaka školy a medailu. Treba pripomenúť, že žiaci prvého ročníka sú počtom najväčšia trieda školy. Je ich totiž až dvadsať, čo už na našej škole dávno nebolo.
Slávnostné zhromaždenie pozdravila v mene obce Pobedim starostka Mgr. Eva Směřičkova a pozvala žiakov prvej triedy, ich rodičov a hostí do obradnej siene obecného úradu. Tu mala starostka obce slávnostný príhovor. Milú slávnosť uvádzala pracovníčka obecného úradu Vladimíra Žitňanská. Ako je už tradíciou prváci dostali z rúk Mgr. Evy Směřičkovej spomienkové darčeky a rodičia sa zapísali do pamätnej knihy obce. Po spomienkovom fotografovaní sa slávnosť otvorenia školského roka 2012/13 skončila a žiakov a učiteľov čakajú bežné školské povinnosti.

I. Pastorek
Foto: viď Fotogaléria http://www.pobedim.sk/fotogaleria/index.php